• Fri frakt över 200kr
  • SVE
  • ENG
Alltid fri frakt
Upp till 10 års garanti
Betala med klarna
Sök
Filters
Stäng

Vårt varumärke

Cavalet historiaDen 5 juni 1945 är ett historiskt datum för varumärket Cavalet. Då startade nämligen de båda fabrikanterna Carlo Hjort och Willy Olsen Kuffertfabrikken i en källare i Söborg. Denna uppstart blev sedemera startskottet för en fenomenal framgångsaga inom väskbranschen. Redan kort efter uppstarten blev den första källarlokalen för trång och man beslutade sig för att flytta till en större lokal på Ryesgade i Köpenhamn. 6 månader efter uppstart går flyttlass nummer två, denna gång till ännu större lokaler på Strandlodsvej i Köpenhamn. En succé verkar vara i antågande. Entreprenörerna arbetar på, och bygger sakta men säkert upp en stabil och stadig försäljning med produkter och ett sortiment som blir känt för kvalitet och pålitlighet.

Nästa stora kliv tar man år 1961 när man bestämmer sig för att bygga sin första egna fabrik på mer än 3000m2, återigen i Köpenhamn, denna gång ute vid Amager Strandvej. Nu var man en väl etablerad väskleverantör med stora försäljningsframgångar i hela Skandinavien.

Namnet, varumärket man använde på väskorna under denna perioden var Rejse-let. Ett deskriptivt varumärke - en lätt väska att resa med. Kort och enkelt. Dock hade man redan nu funderingar på att göra om och ytterligare stärka sin position på marknaden genom att hotta upp sitt varumärke.

Carlo Hjort gillade att sitta på sitt kontor och titta ut över havet medan flygplanen lyfte - och landade på Kastrups flygplats, bara ett stenkast från Kuffertfabrikkens lokaler. En av de nya flygplansmodellerna som hade börjat trafikera Kastrup - och som fascinerade Carlo, var av flygplanstypen Caravelle. Ett nytt modern och fräscht flygplan. Carlo förundrades över hur lätta planen kändes när de lyfte och steg mot himlen som graciösa fåglar. Under denna period ville man även erövra hela världen med sina produkter och behövde därför ett nytt, slagkraftigare varumärkesnamn som fungerade internationellt. Det var dags att ersätta Rejse-let.  Genom funderingarna från fönsterrutan på kontoret formades sakta men säkert ett nytt namn på hornhinnan på den käre fabrikören. Varför inte kombinera Rejse-let och Caravelle och vips hade man ett nytt varumärkesnamn;  Cavalet föddes.

Redan tre år efter invigningen av den nya fabriken, alltså 1964,var fabriken för trång. Det var dags att tänka på nästa expansion. Man letade efter ny mark att bygga på och i konkurrens med några andra städer så valde man att flytta hela fabriken till Korsör, Danmark. Den nya hypermoderna fabriken var blev drygt 8.000 m2. Fabriken byggdes på Lilleö vid sidan om det gamla vattentornet. Ett torn som sedermera fick stor betydelse för Carlo Hjort.

1965 var man i full gång med produktionen och det jobbade då mer än300 personer i fabriken. Man var en välkänd producent som hade rykte om sig att ligga långt fram i sina tankar, inte bara produktionstekniskt utan även personellt och sättet man agerade som arbetsgivare.  Företaget fick även många och stora utmärkelser för sin innovativa design. På sina produkter. Cavalet var vida kända för sin funktionella design. Värt att nämna är att Cavalet var först ut i världen med en trolley som hade 2 hjul och ett infällbart draghandtag.

Ett annat bevis på företagets innovativa lösningar var tillverkning av aluminiumramar för pärmar och väskryggar. Dessa produkter tillverkades genom deras dotterbolag Annolet.

Vem kan väl ha missat Cavalets tidiga affärsportföljer med aluminium ramar.


Man uppnådde lätt en ikonstatus om man hade en sådan väska i sin ägo.

År 1980 når företaget sin absoluta höjd i försäljning och varumärkeskännedom och man blir av denna anledning även uppköpt av färetaget ÖK. Genom uppköpet flyttas även väskproduktionen till Asien och en produktionsera får sitt Skandinaviska slut.  Produktutvecklingen fortsätter och Cavalets sortiment kompletteras med hårda såväl som mjuka väskor.

Idag är Cavalet ett helsvensk bolag som förvaltar arvet av funktionell design i varje liten detalj på väskor som bär varumärket.

Cavalet representerar en tidlös skandinavisk design med höga krav på kvalitet.

Idag är Cavalet ett av Skandinaviens ledande väskvarumärke och målet är, återigen, att erövra världen med produkter som är eftersökta av den kvalitetsmedvetna kunden.

 

Nu skriver vi ny historia igen.